Problemen met uw kunstgebit? Bij ons langskomen is gratis en vrijblijvend

Gediplomeerde tandtechnici zorgen voor de beste kwaliteit, prijs & service

Op zoek naar beter vindt u ons, dichterbij dan u denkt! 

 COVID-19, Herstellingen v/kunstgebit enkel Ná afspraak tot nader order

Openingsuren

SOS reparties 24/7

Vrije spreekuren te Aalst
Dagelijks van 10u- 14u

ALLE andere uren telkens
na telefonische afspraak

Zaterdag van 9u. -12uur.

Voor nood- & dringende gevallen
na sluitingstijd bel 24/7

0475 80 90 85

  

Beluister de audioboodschappen van Tandprothetische Praktijk Buyle Aalst

Recenties

natuurlijke en frisse uitstraling

Tevreden klanten laten weten...

Waar een tandarts probeert te behouden wat mensen nog in hun mond hebben, geeft de denturist ze terug wat ze niet meer hebben. De laatste jaren wordt er alles aan gedaan om het gebit een natuurlijke en frisse uitstraling te geven, dat hebben ze bij tandlabo BUYLE te Aalst goed begrepen. Esthetiek was even belangrijk als de functionaliteit voor mij, dit evenwicht hebben ze hier perfect kunnen bieden. De troef is dat ze alles van A tot Z zelf vervaardigen! Dit zonder al te  lange wachttijden.

 

Lieve Van Damme, 41 jaar, uit Bornem
breuk aan kunstgebit

Tevreden klanten laten weten...

Bij Tandtechnisch Labo BUYLE te Aalst bent u aan het juiste adres voor een discrete opfrisbeurt, reparatie of het onderhoud van het kunstgebit. Zij verzekeren een optimaal resultaat! Tandlabo BUYLE te Aalst geeft een prima naservice, we waren speciaal van Ronse naar Aalst gekomen voor een breuk aan mijn kunstgebit. We hebben het ons niet beklaagd, we zijn nu 4 jaar verder en mijn gebit is nog prima in orde. Kortom een aanrader! tandtechniekers met vakkennis en ervaring zoveel is duidelijk, geweldig om te ervaren hoe fantastisch iedereen hier zijn werk doet.

Elodia Bosman, 67 jaar, uit Ronse

Tevreden klanten laten weten...

Heb een gedeeltelijk frame/gebitje voor de onderkaak, is meer dan 9 jaar oud, met weinig kosten heb ik deze laten bijwerken en versterken. Het ziet er opnieuw als nieuw uit! Heb amper één uurtje moeten wachten in de wachtkamer in de praktijk te Aalst. Bij Tandtechnisch Labo BUYLE te  Aalst en Lede mikken we op een perfect resultaat. Daarom krijgt u een garantie van zes maanden tot 24 maanden op uw verbeterde gebitsprothese met versterking. Mijn tandjes zijn weer mooi wit en glanzend - wat ben ik blij ;-)

 

Ingrid Tas, 42 jaar, uit Lint
AALST TANDLABO+VOLLEDIGE GEBITSPROTHESE, REBASING, IMMEDIAAT PROTHESE,

Tevreden klanten laten weten...

Mijn gebit is heel belangrijk bij het bespelen van mijn blaasinstrumenten.Veel collega muzikanten zijn daarom bang dat ze niet meer kunnen spelen als ze een (nieuw) kunstgebit krijgen. Ook omdat ze verhalen horen van anderen die het instrument aan de kant hebben moeten zetten. Goed nieuws♫♪♫.. er zijn mogelijkheden te over om te zorgen dat u wel kunt blijven spelen, en in sommige gevallen zelfs beter dan voorheen! De stand van de tanden en de steun en de aansluiting die het mondstuk heeft, is van invloed op het speelgemak en het geluid dat wordt voortgebracht. Wij trompetisten zijn bang dat met het kunstgebit valse lucht binnentrekt wat het geluid verstoort. En dat we met het kunstgebit niet in staat zullen zijn om goed in het instrument te blazen. Deze angst is niet geheel onterecht. Een slecht passend kunstgebit maakt het spelen lastiger. De uitgeblazen lucht kan het gebit omlaag duwen waardoor de steun wegvalt.. Wel, in deze praktijk te Aalst is gelukkig de oplossing nabij.  

Roger Van Droogenbroeck, 72 jaar, uit Izegem
Recensies over kunstgebit Forum Oudenaarde

Tevreden klanten laten weten...

Ik heb een metalen plaatje (2 maand oud) dat per ongeluk uit mijn handen is geglipt bij het poetsen, het was zogezegd kompleet om zeep volgens mijn behandelaar - het was totaal niet op zijn plaats te krijgen.. vervormd tot en met ! Jullie tandtechnieker te Aalst heeft dit toch weer in orde gekregen, ben super tevreden! zo niet was het een nieuw moeten worden in crisistijd is €1340,- veel geld. Nu heb ik gewoon de prijs van een herstelling moeten betalen. Ze hanteren hier het "NO CURE NO PAY" principe, bent u echt niet tevreden en kunnen zij niet meer aan uw wensen of behoeften voldoen, dan krijgt u uw geld terug ook altijd interessant om weten nietwaar.. 

Leo Van Opstal, 51 jaar, uit Oudenaarde
Kunststofgebitje gebarsten

Tevreden klanten laten weten...

Ik nam afgelopen zondagmorgen een hap van een stokbroodje en hoorde een harde krak, mijn angst werd waarheid! Mijn ondergebit was in twee gebroken. Heb gelukkig zelf repareren achterwege gelaten. Het repareren van de prothese kunt u derhalve het beste aan deze vakmannen overlaten. Reparaties worden hier verzorgd op basis van dag- en nachtservice, zowel doordeweeks als in het weekend, ook wanneer u nog geen klant bent. Zij staan 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar, inclusief de feestdagen.

Liliane Arijs, 51 jaar, uit Machelen
STOP, en lees rustig door...

STOP, en lees rustig door...

 forum voor volledig kunstgebit...u kan al deze opmerkingen/getuigenissen stoppen - door met uw muis of cursor er overheen te bewegen

 

Getuigenissen forum tandprothese of kunstgebit

 

Klanten sturen ons leuke getuigenissen/opmerkingen..
mondprothese,prothesistes dentaires, tandlabo's, tandtechnische laboratoria, vals gebit, tandprothesenprothesen, dentaallabo, gebroken gebitten, kronrn, bps, tandtechnische laboratoria, bps prothese, tahdheelkunde, dentaaltechnische bedrijven, tanden, dentaalbedrijf, laboratoires dentaires,

Tevreden klanten laten weten...

Was zeer tevreden over mijn 30jaar oude boven- & onder mondprothese verschillende malen gebroken en laten repareren.Was bang om te veranderen.. maar sinds kort heb ik deze laten namaken/klonen. Amai, moest ik véél vroeger laten doen! Bovendien was ik geen dag zonder prothese, deze mensen zijn werkelijk artiesten. Met het plaatsen van de prothese wordt u door één en de zelfde tandprotheticus geholpen dit gaat nog zo snel. Nogmaals bedankt!

Armand Van Acker, 67 jaar, uit Eeklo
Tandtechniekers of Denturisten met diploma zijn artisten

Tevreden klanten laten weten...

Mijn vader had al een slecht gebit, helaas genetisch bepaald ook voor mij... De techniek staat gelukkig niet stil heb mijn kunstgebit nu laten hermaken volgens de laatste technieken het zit als gegoten.. Ik ben enorm tevreden, het zijn vakmensen ze nemen de tijd, en zijn zeer vriendelijk! dit tandlabo te Aalst/Lede is bijzonder makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, het treinstation is op amper op 5 minuten wandelafstand (ook het centrum is om de hoek, zalig om te shoppen). Voor mij een uitkomst aangezien ik momenteel geen auto heb. Nog eens van harte bedankt voor de goeie service!

L. De Cremer, 51 jaar, uit Ninove
Witten van tanden, Home Bleaching, Mooie witte tanden, Parel witte tanden, Witten van gele tanden, frisse mooie lach,

Tevreden klanten laten weten...

Ze helpen u met de lach;-) "Mooie witte stralende tanden hebben kan perfect, ben het levend bewijs. Als vertegenwoordigster geeft dit een verzorgde indruk en geeft een boost aan je zelfvertouwen. k'ben erg tevreden met het resultaat. Hartelijk dank voor de goede zorgen en voor de bijzonder vriendelijke en goede behandeling."   Groetjes en nog eens bedankt!  

I. Vermoesen 50 jaar, uit Affligem
Toutes réparations de prothèse en résine et squelettique en 1 HEURE

Tevreden klanten laten weten...

Vanaf nu is mijn Mama een zéér tevreden prothesedrager! Er zitten in dit tandlabo Buyle goede en gediplomeerde vakmannen dat merk je, zowel voor het vervaardiging, verbetering en repareren van valse gebitten zijn het krakken, kortom het aller beste adres te Aalst voor tandprothese.. (Mama kan het weten, ze is reeds toe aan haar vierde kunstgebit..) Groetjes uit verre Heverlee

Elke Van Goethem, 34 jaar, uit Oud Heverlee
Passend maken van kunstgebit, Gebitsprothese zit opnieuw als gegoten

Tevreden klanten laten weten...

Onlangs heb ik mijn prothese laten versterkt laten namaken/klonen door Tandprothetische praktijk BUYLE te Aalst. Ik ben zeer tevreden, het zit als gegoten. Ik heb nu mooie witte tanden bovenal heb geen enkele pijnplek meer.Mijn aangezicht en beet is nu helemaal naar wens. Wilt u weer stralen met uw eigen, unieke lach? Dan doet tandlabo BUYLE er alles aan om dit werkelijkheid te laten worden. Dat betekent dat zij niet zomaar uw gebitsprothese namaken, maar vooral inzetten op esthetiek. Ze gebruiken mooie duurzame tanden en geven uw gebit een zo natuurgetrouw mogelijke uitstraling. Dit doen ze onder andere op basis van oudere foto’s waarop u te zien bent.

 

 

Alida Van Parijs, 65 jaar, uit Erpe-Mere
Tandlabo BUYLE te Aalst Oost-Vlaanderen

Tevreden klanten laten weten...

U kent ze wel die Tandlabo’s / Tandprothetische Praktijken je heb ze zowaar in elke grootstad. Deze Tandlabo’s die uitsluitend voor particulieren werken krijgen  de laatste jaren uitzonderlijk veel meer prothesedragers over de vloer. Dit begrijp je meteen wanneer je de prijzen vergelijkt. Aalst is dichterbij dan je denkt! Ik heb alvast een goede ervaring - ze leveren hier snel en gedetailleerd werk. Dringend uw kunstgebit laten herstellen? Of verbeteren? hier is zonder twijfel het juiste adres.

Carlos Bocly, 59 jaar, uit Gent
De mond, het gebit en de glimlach zijn de belangrijkste aandachtspunten van het gelaat.

Tevreden klanten laten weten...

Vroeger kwam het vaker voor dat een gezicht er ècht anders uitzag na het aanmeten van een kunstgebit.Tegenwoordig is men hier zo kundig daarin en wordt het zo mooi afgewerkt dat je daar niet bang voor hoeft te zijn. Je eigen kleur en je eigen tandenvorm en grote worden zo nauwkeurig mogelijk benaderd. De prothese wordt in nauw overleg met u als prothesedrager gemaakt waardoor tandvorm en zetting optimaal aangepast kunnen worden, zowel esthetisch/cosmetisch als technisch maken ze hier er iets  moois van. De mond, het gebit en de glimlach zijn de belangrijkste aandachtspunten van het gelaat. U kan nog zo'n prachtig kapsel hebben, nog zulke dure kleren of verzorgde make-up: zonder een mooie, stralende lach is uw uitstraling nooit optimaal. Voilà - Groeten P.R. 

Paula Raes, 55 jaar uit Bredene
Reparatie Kunstgebit in één uur

Tevreden klanten laten weten...

Vorig jaar nog had ik met mijn volledige gebitsprothese altijd problemen bij het eten en het spreken. Vaak ging het gebit los zitten bij de minste beet. Dat was erg vervelend gelukkig is dit verleden tijd! Doet ook uw kunstgebit pijn.. of zit het niet goed? Ze helpen u hier meteen uit de miserie. En wat als uw kunstgebit foutjes bevat? Dan brengen ze dat hier meteen in orde. Hier besparen ze u flink wat leed, tijd en centjes. Tandtechnisch Labo BUYLE steekt graag een tandje bij, zij garanderen een scherpe prijs op mondjesmaat. 

Andy Corremans, 49 jaar, Bredene
Gratis kunstgebit prothese

Tevreden klanten laten weten...

De meeste prothesedragers denken dat er maar één type uitneembaar kunstgebit bestaat... dit is niet het geval zo zijn er minstens vijf kwaliteiten en minstens evenveel opties. Porseleintanden hebben op uitneembare protheses plaats gemaakt voor composiet tanden & kiezen. Composiet (MRP) heeft meerdere voordelen lichter, minder breekbaar, minder zwaar, en geen zwarte randjes meer rond de tanden. Ook deze tanden komen minder snel los van de roze kunsthars. In tegenstelling tot porseleintanden, maken deze minder lawaai bij het eten daar ze de natuurlijke hardheid v/d natuurlijke tand benaderen. Ik heb alvast mijn sociaal gebitje (of castagnetten;-) v/d ziekekast voorgoed omgeruild voor een BPS-prothese. 

Johan Callaert, 56 jaar, uit Schoten
tevreden klant bij tandlabo BUYLE te Aalst

Tevreden klanten laten weten...

Een mooie lach doet veel. Toont u die aan anderen, dan gebeurt er wat. Blijdschap en warmte, nieuwe wegen om in te slaan. Ook u heeft die lach. Waarom zou u die niet laten zien? Durf te stralen. Met een fraai gebit, dankzij de gebitsprothese die bij u past.Dit Tandlabo BUYLE team bestaat uit gekwalificeerde en zeer bekwame tandprothetici/tandprothesisten die veel waarde hechten aan service en persoonlijk contact. Ze nemen werkelijk de tijd om uw vragen te beantwoorden en zorgen dat uw behandeling zo discreet/aangenaam en ontspannen mogelijk verloopt..  het consult was/is geheel vrijblijvend en gratis! Binnenkort zien ze mij daar weer te Aalst met mijn vrouwke.. 

Paul De Velder, 63 jaar, uit Kobbegem
Een zeer goede ervaring bij tandlabo BUYLE te Aalst & Lede

Bent u tevreden? Vertel het aan anderen, anders aan ons

Kunstgebitdrager, heeft u een leuke opmerking of een anekdote? laat het ons gerust weten

Forum over tandprothesesGraag plaatsen we dit op onze site…  (Ga naar onze contactform)

Dank bij voorbaat,

Mvg - Tandlabo BUYLE te Aalst 

 tevreden over tandlabo Buyle te Aalst

Denturist is nu aanwezig te Aalst
gebit laten verbeteren door aan te vullen en tandjes bij te plaatsen

Tevreden klanten laten weten...

K'heb mijn gedeeltelijke (of partiële) tandprothese nu meer dan acht jaar.Tussentijds heb ik al enkel tanden laten trekken en het gebit is beginnen los te zitten. Erg vervelend. Er komen nu ook etensresten onder het plaatje.. bovendien krijg ik de laatste tijd veel last van pijnlijke plekjes en blijntjes in de mond. Heb begrepen dat dit een normale gang van zaken is. Volgens de informatie op jullie site verliest elk kunstgebit "willens nillens" zijn houvast door de jaren omdat de kaak slinkt - een logisch gevolg is dan ook mijn schijnbaar invallen mondhoeken en wangen. Naar verluid kunnen jullie binnen een paar uur tanden bijplaatsen en het gebitje weer passend maken. Een opluchting want ik ben niet graag lang zonder tanden. Mag ik jullie danken voor de nuttige info dat u net met de nieuwsbrief doorstuurde ! Tot gauw   

Verstappen Claudia, 56 jaar, uit Begijnendijk
KUNSTGEBIT HERSTELLING

Tevreden klanten laten weten...

Mijn vader had juist in het weekend zijn tanden gebroken (+ een tand ingeslikt) verschrikkelijk wat een ramp!! niet om te lachen - gelukkig weten deze tandtechniekers van aanpakken, op een klein uurtje was zijn gebitsprothese versterkt en totaal hersteld. Dat overkomt hem geen twee maal.. Hij heeft  hier een identiek zelfde reservegebit laten maken, slim hé.. 

Vakantietip; Gaat u op vakantie en heeft u nog een oude gebitsprothese? Neem deze dan als reserve mee. Mocht er per ongeluk iets met uw huidige kunstgebit gebeuren dat niet (snel) ter plekke gerepareerd kan worden, dan kunt u in ieder geval blijven genieten van de lokale keuken.

  

Patrick Van Sinaai, 49 jaar, uit Wolvertem
Zelf tandprothese lijmen

Tevreden klanten laten weten...

Indien ook uw tandprothese zou breken (of tand los), hetzij door vallen hetzij door materiaalvermoeienis of slechte drukverdeling etc., tracht haar dan niet zelf te lijmen zoals ik, want dat bemoeilijkt een precieze en professionele reparatie. De gerepareerde tandprothese moet altijd door de tandtechnieker opnieuw gecontroleerd worden. Het kan ook zijn dat deze extra moet verstevigd worden. Ik heb alvast mijn les geleerd, de secondelijm tast de kunststof aan is zeer schadelijke voor de gezondheid en zal het gebit onherroepelijk beschadigen.  

Octaaf Guldemont, 69 jaar, uit Dilbeek

Tevreden klanten laten weten...

Dagelijks leg ik  mijn tandgebit in een reinigtablet nu blijkt dit slechts een aanvullend middel te zijn en krijg ik de aanslag/kalk niet volledig weg. Voor een goede mond hygiëne gebruikt ik tegenwoordig dagelijks een speciale protheseborstel en een specifieke gel. Tandsteen is niets meer dan kalk in uw speeksel, dat zich afzet op uw kunstgebit. Dit komt het meest voor aan de binnenzijde vooraan van het ondergebit en aan de zijkanten bij het bovengebit, ter hoogte van de kiezen. Dit is erg moeilijk te verwijderen. Een handig trucje is dan om het kunstgebit een hele nacht in een bekertje pure keukenazijn te leggen. Gebruik niets anders en ga vooral niet met een mesje aan het kunstgebit krabben. Hiermee beschadigt u de prothese, u kan natuurlijk ook langsgaan bij het Tandlabo voor een degelijke opfrisbeurt. 

Bernard Brigitte, 51 jaar, uit St-Truiden
VLAANDEREN TANDLABO

Tevreden klanten laten weten...

Tandlabo BUYLE staat voor alle kunstgebitten dragers klaar! Óók voor hen die hun kunstgebit elders hebben laten vervaardigen en de gebruikelijke nazorg - of garantieperiode verstreken is. Dhr. Buyle is een Erkend & Gediplomeerd dienstverlener en dat merk je, zeer vakkundige & meewerkend tandprothesist, prima advies, discreet, betrouw- en betaalbaar werk. Mijn reparatie van v/h tandgebit was klaar in minder dan één uur. Klasse!  Hier luistert men pas naar uw wensen en geeft u geheel vrijblijvend zo goed mogelijk advies. Deze website werkt alvast verhelderend als u denkt over een gebitsprothese.Jawel, wanneer de mond terug glimlacht, glimlacht het hart.. G.G.

Gunther Gols, 67 jaar, uit Retie
Dentaaltechniek te Vlaanderen

Tevreden klanten laten weten...

Ik had een slecht passend en verouderd kunstgebit. Dit ging de laatste tijd samen met veel pijn en ongemakken. Een bezoek aan deze tandprotheticus te Aalst bracht gelukkig dé oplossing. Met nieuwe technieken en materialen hebben ze ervoor  gezorgd dat mijn kunstgebit perfect past. Deze tandprotheticus kan u alles vertellen over uitneembare tandprotheses en zal u gratis bijstaan en adviseren. Tandlabo BUYLE begrijpt hoe belangrijk een comfortabel gebit voor de gezondheid is. Ze streven naar een perfecte passing van uw vals gebit. Daar is vakmanschap, geduld en precisie voor nodig. Ze zijn hier pas tevreden als u dat ook bent. Als dit geen reclame is.. nog eens bedankt

Wim Willems, 55 jaar, uit Tervuren
Witte tanden, bleaching, tandjuweel, sportbeugels, snurkbeugels, mondstuk,

Tevreden klanten laten weten...

Hier kan men inderdaad altijd de kleur, grootte en vorm van de nieuwe kunsttanden kiezen. Dit is mogelijk omdat zij veel verschillende tandensets op voorraad hebben.  U kunt eventueel met  uw partner hier de passende keuze maken waarbij de tandprotheticus tijd maakt en u ook nog eens deskundig adviseert. Ook kan men uw gebitsprothese nog een extra luxe uitvoering  geven met bijvoorbeeld  superwitte (bleaching) porseleinen tanden of zelfs een tandkristal en wie weet (voor de liefhebbers) een gouden tand /facet. Het maken en aanpassen van uw tandprothese gebeurt in hetzelfde gebouw wat voordelen heeft. De communicatielijnen zijn kort en de onderlinge samenwerking is direct. Kortom een aanrader…

Nadine Gypen, 49 jaar, uit Antwerpen
Verbeteren van pijnlijk of slecht zittend kunstgebit

Tevreden klanten laten weten...

Had een bovenste gebitsprothese  die mij telkens braakneiging gaf - het was bovendien pijnlijk en slecht zittend, er was zogezegd niets aan te doen volgens mijn behandelaar. Ben bij het tandlabo te Aalst geweest, ze hebben dit probleem opgelost in now time. Het is nu 100% comfortabel, men heeft zelfs het gebit opkuist (verwijderen van nicotine en kalkaanslag)… ziet er opnieuw als nieuw uit! THANKS

José Vermeulen, 68 jaar, uit Hoboken
tevreden klant bij tandlabo BUYLE te Aalst

Tevreden klanten laten weten...

Zij adviseren u hier welk gebit het beste bij u past en verwijzen door. Een gebitsprothese is tenslotte altijd precisiewerk met de individuele wensen van de prothesedragers voorop gesteld. Juist die afstemming is volgens mij uiterst belangrijk. Tandlabo BUYLE beschikt over een moderne en sfeervolle praktijk(en). Beide praktijken zijn uitgerust met de nieuwste apparatuur en beschikken over een eigen tandtechnisch laboratorium. Zowel in Aalst als in Lede is TPP BUYLE goed bereikbaar met de auto, en het openbaar vervoer.  

 

 

C. De Rijck, 44 jaar, uit Lebbeke
directe tandprothese

Tevreden klanten laten weten...

Wou u  nog even bedanken voor de snelle aflevering van mijn prothese en wil u melden dat alles goed verlopen is bij mijn stomatoloog en het allemaal wel meevalt. De immediaatprothese zit mij als gegoten is mooi en heb er niet veel last van. Ben het eigenlijk al bijna gewoon. U heeft echt goed werk geleverd! U bent een gediplomeerd en meewerkend patroontechnicus en dat merk je, de combinatie van deze elementen creëert een sfeer van vertrouwen, echtheid en meesterschap. Voor mensen die dit Tandlabo BUYLE nog niet kennen; iedereen is welkom.. ze zijn sneller, beter en geven garantie;-)   Vriendelijke groeten,

André Wittenberg, 57 jaar, uit Halle
tevreden klant bij tandlabo BUYLE te Aalst

Tevreden klanten laten weten...

Mijn zoon is via het internet op zoek gegaan om mijn uitneembare tandprothese goedkopere betere en snellere te laten bijstellen/herstellen. Zo kwam ik  acht jaar terug bij tandlabo BUYLE te Aalst terecht. En ja hoor.. het is nog steeds dik in orde! het is zo dat een goed gerepareerde barst of breuk van een gebit weer jaren mee kan - toppie 

Alida Van Parijs, 78 jaar, uit Knokke

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en acties.

Olivafix, laat valse tanden weer als je eigen tanden aanvoelen.
www.kunstgebitten.be
Nieuwe generatie tabs voor beugels en protheses

Afwerking

-A +A
Printvriendelijke versieE-mail verzenden

 

Hier heeft U keuze in kiezen

 

Esthetische & cosmetische afwerking

Esthetische kunstgebit afwerking, LebbekeIn deze eeuw van welzijn en elegantie wordt er aan de tandprotheticus dikwijls gevraagd om een 'vormgever' van de glimlach te zijn. Bent u op zoek naar een jeugdige, nieuwe of misschien wel een nog sympathiekere lach of look, maar gaat een “Extreme Make-Over” u net iets te ver? Het Dental team van tandlabo BUYLE  kan u een metamorfose op maat bieden dat zowel uw uiterlijk als uw innerlijk ‘boost’. Zonder snijden, verdoving of (afdruk-) siliconen en bovendien stukken goedkoper. Tanden worden hier artisanaal en op maat van elk individu natuurgetrouw nagemaakt door de tandtechnicus. Hij behandelt u met de grootst mogelijke zorg. Ook staat hij steeds ter uwer beschikking om al uw tandtechnische vragen te beantwoorden en om u  informatie en eerstelijns advies te verstrekken. Zo komen wij samen met u tot de beste oplossing. Zijn het niet diegenen die de kunstgebitten eigenhandig maken die er het meeste over weten? Dagelijks zetten wij een stap op weg naar de toekomst. Wij breiden onze exclusieve assortimenten van diverse tandenseries uit met nieuwe kleuren en vormen en we willen hiermee een nieuwe impuls aan de esthetisch gezien veeleisende markt geven. Welke mogelijkheden en welk tempo? De kwaliteit van de door ons geleverde tandtechnische werken zijn steeds optimaal en voldoen aan de hoogste eisen. Al de werkstukken die door onze handen gaan ondergaan een nauwgezette kwaliteitscontrole. De gewenste kleur, pasvorm, esthetische aspecten, hygiëne en afwerking worden grondig gekeurd en herkeurd. Ten slotte hechten wij veel belang aan het bieden van een correcte prijs/kwaliteit verhouding zodat u altijd winnende partij bent. In onze praktijk merkt u dat kunstgebitten niet persé op valse tanden hoeven te lijken. Wij nemen als voorbeeld & inspiratiebron telkens de natuur.

 

Eenheid in verscheidenheid - Meerwaarde werkt

ziekekas gebitje, ZeleDe keuze voor een geschikt tandprothese vergt een goede voorbereiding. U wilt zich als prothesedrager graag vooraf goed laten informeren over de mogelijkheden en dat appreciëren wij. We helpen u hier dan ook graag mee. Tijdens de openingsuren is elke consultatie en bestek volledig vrijblijvend en gratis. De kwaliteit van het leven hangt van vele dingen af en één van de belangrijkste daarvan is het evenwicht tussen lichaam en geest. Als een kunstgebit niet goed zit of klachten veroorzaakt, heeft dat ook negatieve gevolgen voor dit evenwicht. De producten die vandaag de dag in ons tandtechnisch laboratorium worden gebruikt zijn stuk voor stuk van superieure kwaliteit, zodanig dat tegemoet kan worden gekomen aan alle individuele behoeften en verlangens van elke prothesedrager. Volgens de huidige inzichten moeten we bij het maken van een kunstgebit rekening houden met de natuurlijke bewegingen van het kauwapparaat, de articulatie en de gevoeligheid van het slijmvlies. Het kunstgebit moet zo goed mogelijk vast zitten zodat eten en praten weer heel vanzelfsprekend worden. En als uw nieuw gebit zo natuurlijk lijkt dat u ook weer naar hartenlust kunt lachen en zelfvertrouwen heeft, dan heeft u de juiste keuze gemaakt. Onze tandprothetische praktijk BUYLE is mede met BPS® erin geslaagd een TOP-kwaliteitssysteem te ontwikkelen waarbij de producten, die worden gebruikt bij het vervaardigen van een uitneembaar kunstgebit, perfect op elkaar zijn afgestemd. Deze “State of the Art”, hét Biofuntionele ProtheseSysteem®, is het resultaat van vele jaren ervaring en uitgebreid onderzoek. Door de systematische combinatie van vakkennis en kunstzinnigheid van onze tandprothesisten en het gebruik van klinisch getest materiaal kunnen de meest comfortabele en beste kunstgebitten hier worden vervaardigd.

**De vertoonde videoclip klik hier- geeft een impressie van de tandtechnische werkmethode volgens het unieke Biofuntionele Prothese Systeem®

Vanwege zijn uiterst efficiënte werkwijze en materialen kunnen deze BPS® luxe kunstgebitten in een strikt minimum van tijd en praktijkbezoeken afgeleverd worden.

 

Natuurlijkheid door een complexe opbouwtechniek

De tijd laat op het natuurlijke gebit haar sporen na. Een kunstgebit met een natuurlijke uitstraling is nooit egaal wit en regelmatig. Met behulp van moderne tandtechnieken wordt in onze tandprothetische praktijk BUYLE bepaald welk kunstgebit er het best bij u past en hoe dit eruit zal zien. Door veel aandacht te besteden aan de individuele mondanatomie van de cliënt kunnen we hier tot betere resultaten komen op zowel esthetisch, functioneel als fonetisch vlak. Tanden bepalen in aanzienlijke mate de gezichtsuitdrukking. De specifieke kleur en unieke details van uw kunsttanden worden hier door middel van een kleuranalyse bepaald en perfect geïmiteerd. Kunsttanden voor op totale, partiële, of combinatieprothesen worden bij deze luxe kunstgebitten uit meerdere Dental Prostheticslagen opgebouwd. Deze zorgen zo voor de nodige elasticiteit en stevigheid. De opbouw van onze kunsttanden wordt door middel van tijdsintensieve opbouwprocedures uitermate natuurlijk nagebootst. Het verschil in doorschijnendheid en de karakteristieke kleurverschillen geven deze kunsttanden een uitermate levendig uiterlijk en een natuurlijke esthetiek. De fysiologische vorm en de uitdrukkingskracht zijn hier van het grootste belang. De tanden die in authentieke kleuropbouw volledig handmatig worden vervaardigd in een PMMA-kunsthars worden zo danig levensecht. Dankzij de vele vormmogelijkheden kunt u mee de tanden kiezen die het best bij u passen. Zo benadrukt u zelf uw persoonlijkheid. Eerst wordt een proefopstelling of typemaquette gemaakt. Het resultaat wordt dan samen met de cliënt beoordeeld en naar wens onmiddellijk ter plaatse gecorrigeerd. De eisen die aan een modern kunstgebit worden gesteld gaan gelijk op met de successen die worden geboekt bij het onderzoek naar nieuwe, uitgekiende materialenen technieken met nog betere eigenschappen en mogelijkheden voor een uiterst natuurlijk kunstgebit. Al onze inspanningen zijn gericht op perfectie& beheersing v/d nieuwste tandtechnieken..

 

Tips & tricks v/d tandtechnieker

DENTURIST - kunstgebitIs men toe aan een vernieuwing van een kunstgebit, dan is het interessant om bijvoorbeeld een foto mee te brengen van een lachend iemand of misschien wel van jezelf in de tijd dat u uw eigen tanden bloot lachte. Uit esthetisch oogpunt wordt daar bij het vervaardigen graag naar gekeken door de tandprotheticus. Oude foto’s waarop de eigen tanden te zien zijn, kunnen van grote waarde zijn en bepalend voor een goede harmonie tussen tandvorm, gezicht, schedelvorm en lichaamsbouw. Naast ons ruim assortiment in diverse kwaliteiten, tandkleuren, vormen en groottes kunnen we op speciaal verzoek het kunstgebit verder individualiseren en karakteriseren. Al onze kunsttanden bezitten steeds de schoonheid en de sterkte van natuurlijke tanden. Karakteriseren doen we optioneel door het aanbrengen van kleine imitatie barstjes, kalkvlekjes, diasteem (spleetje tussen de tanden), namaakvullingen, tand iets schuin zetten, of wie weet een tandjuweeltje of zelfs een gouden tandaccent. Natuurlijke tanden kunnen vandaag de dag veilig en efficiënt witter worden gemaakt met o.a. de Home-Bleaching methode, in die optiek kunnen we vandaag de dag ook een sneeuwwitte kunsttanden aanbieden voor de kunstgebitdrager. Zo bekomen we werkelijk iets speciaals. U zegt het maar – “Your Wish Is Our Command” -

 

Kleefcrémes voor tandprothese, AarschotUw wensen zijn voor ons steeds een uitdaging geweest. Al even belangrijk zijn de roze tandvleesimitaties van de uitneembare kunstgebitten. Deze verschillen van mens tot mens en van ras tot ras en daar wordt natuurlijk ook de nodige aandacht aan besteed. Zoals u merkt is hier niets standaard. Wij maken deel uit van een branche waarin het attribuut 'natuurlijke esthetiek' hoog in het vaandel wordt gedragen. De veeleisende cliënt koestert met zijn wensen hoge verwachtingen wat betreft onze materialen en afwerking. En dat is maar goed ook, want zo blijven wij alert en gemotiveerd om elke mogelijke opdracht aan te gaan! Wenst u één bestaand kunstgebit van boven- of onderkaak te vervangen dan doet u er goed aan deze beide helften te vernieuwen (ook al mocht er één van beiden nog in goede staat verkeren). Op deze wijze komt men tot een goed gebalanceerde beet en passen de tandjes perfect in elkaar wat het bijtcomfort bevordert. Men kan nu ook een uitneembaar kunstgebit of BPS® prothese bestellen met klinisch onbreekbare High Impact ProBase® kunsthars of misschien kiest u voor een anti-allergische Luxene® kunsthars. Kunstgebitdragers hebben vaak te kampen met een slechte adem. Informeer dan ook naar een gebit met een anatomisch of gesculpteerd verhemelte(rugae palatini). Uw tong wordt zo op een onopvallende en efficiënte wijze gereinigd, net als bij een natuurlijk verhemelte. U kunt ook vragen naar de glasvezelversterking van Stick® of een metalen versteviging. Of misschien vraagt u naar de hoogwaardige Vitallium® skelet/frameprothese; dun, onbreekbaar en warmtegeleidend. Laat u ook uitvoerig informeren over de nieuwste generatie zacht blijvende kunststofprotheses van Valplast®.U ziet het, bij onze tandprothetische praktijk BUYLE hebt u een echte keuze in kiezen.

 

Een kunstgebit past zich niet aan u aan, maar u aan het gebit!

Aanvullen van uitneembare gebitsprotheses  Het opvullen/aanvullen (rebasen) van de roze prothesebasis kan nodig zijn. Na het plaatsen van een kunstgebit krimpt de tandloze kaak nog gestaag verder waardoor na verloop van tijd een ruimte onder de prothesebasis ontstaat. Hierdoor wordt de kunstgebitbasis voortdurend overbelast waardoor de prothesekunsthars zijn elasticiteit verliest en onvermijdelijk breekt! Het is aan te bevelen ontstane ruimtes regelmatig op te vullen met nieuwe roze kunsthars. De protheserand moet tot aan de grens tussen het beweeglijke en het onbeweeglijke deel van de slijmhuid verlopen. Dan blijft de zachte huid in constant contact met het kunstgebit zodat er geen lucht tussen de basis en de kaak kan dringen. Deze klus kan probleemloos worden geklaard in amper twee uurtjes. Resultaat: het kunstgebit zit weer als nieuw en zuigt zich weer optimaal vast op zijn plaats. Deze bewerking laat je het liefst om de 3 à 4 jaar uitvoeren.

 

magneetprotheseVoor wie zijn hechtcrèmes geschikt?

Uw tandprothese is afgestemd op uw specifieke en individuele eisen. De vorm van uw kaak kan mettertijd veranderen (krimpen/resorptie van het bot), 

bijten met kunstgebitmaar uw tandprothese behoudt altijd dezelfde vorm. Daarom moet u regelmatig (elk jaar) door uw behandelaar laten controleren of uw uitneembare tandprothese nog goed zit. Indien u klachten heeft, moet u deze niet zelf proberen te verhelpen omdat u dan zowel uw prothese als uw kaak kan beschadigen. Wanneer u hecht- of kleefmiddelen gebruikt, is het lastig uw prothese goed te reinigen. Wanneer zij langdurig worden toegepast, kunnen ze de prothese en zelfs gezondheid schaden. Daarom raden wij u aan hechtmiddelen slechts gedurende een bepaalde periode te gebruiken en alleen op advies en onder toezicht van uw behandelaar. In gevallen waar het tandvlees is vlak geworden (veelal in de onderkaak) kan men bij ons ook informeren naar een prothese (rebasing) met zacht blijvende kunststof. Een ander redmiddel is het implantaat, een soort van kunstwortel die in het bot wordt geplaatst, In de tandprothese (klikgebit) worden dan clips of DYNA® magneten geplaatst voor stevige houvast.

 

lijm voor uitneembare tandprothesesNadelige en bijkomende factoren voor het moeilijk vastzitten van het kunstgebitten zijn; zenuwachtigheid, droge mond, bepaalde medicatie die men neemt.. Dit kan de samenstelling en hoeveelheid van de speekselvloed dermate veranderen en zijn natuurlijk zuig-/ kleefkracht wegnemen. Een weinig speciale BONYplus®  hechtcrème kan in dergelijke gevallen wonderen doen...

 

Onderhoudstips voor een volledige prothese

reinigingstabs met Anti-bacteriële werking Door uw prothese dagelijks te reinigen voelt u zich goed, ziet u er verzorgd uit en voorkomt u dat de prothese onaangenaam zit. Zo houdt u het tandweefsel (harde tandsubstantie, slijmvlies) gezond en kunt u ongewenste ontwikkelingen, zoals cariës in de eigen tanden of kiezen en slijmvliesontstekingen voorkomen en bestrijden. Voor het grondig verwijderen van aanslag en plaque op uw prothese is het niet in de eerste plaats van belang welk soort reinigingsmiddel u gebruikt. Belangrijk is wel dat uw prothese mechanisch reinigt met behulp van een borsteltje. Normaal hoeft uw prothese niet te worden gedesinfecteerd. Op aanraden van uw behandelaar kan dat echter in uitzonderlijke gevallen wel voor een bepaalde tijd nodigzijn. Spoel uw mond na elke maaltijd met water en spoel de prothese afzonderlijk onder de kraan af. Reinig uw prothese minimaal één keer per dag grondig met behulp van een zachte prothese tandenborstel en warm water. Hiervoor kunt u voor dagelijks gebruik een gel gebruiken. Doe enkele druppeltjes speciale (vb. Ecosym) gel op de prothese. Tandpasta raden wij voor de dagelijkse reiniging af omdat deze de oppervlakken van de prothesetanden en -basis kan opruwen waardoor hij zijn glans verliest. Poets met name zeer zorgvuldig (2 minuten volstaat) tussen de tanden en kiezen en borstel de binnenkant van de prothese die tegen het slijmvlies ligt. Poets tevens de tong en het gehemelte met behulp van een zachte borstel. Spoel de prothese daarna onder de kraan af. Voor zover met onze behandelaar niets anders is afgesproken, hoeft u een volledige prothese ´s nachts niet te dragen. Op die manier krijgt het tandweefsel, dat door de prothese wordt belast, rust. Wanneer u de prothese niet draagt moet deze in een glas water worden gelegd. U kunt een volledige prothese ook in een reinigingsoplossing bewaren. Spoel de prothese vóór het dragen weer grondig af onder de kraan. Indien u de prothese voor een langere tijd weglegt stop u deze bij voorkeur in een papieren omslag.

 <--break->

mooi kunstgebitHou het proper, volgende regels zijn van belang:

  • Voor het verwijderen van micro-organismen die zich in tandplaque nestelen, is het niet voldoende als u uw prothese in een reinigingsoplossing legt.
  • U moet uw prothese elke dag met een speciaal borsteltje schoonmaken en stevig schrobben.
  • Gebruik voor het reinigen van uw prothese nooit zuivere alcohol of oplosmiddel.
  • Ook is het uit den boze om heet of kokend water te gebruiken om uw prothese te reinigen.
  • Wanneer er hardnekkige aanslag (bijvoorbeeld tandsteen, nicotine ect.) op uw prothese zit, is een reiniging van onze specialisten nodig – ons tandlabo BUYLE heeft speciale apparatuur deze de aanslag verwijderen in minder dan 15 minuten.

   Kunstgebit wassen        

poetsen van gebitsprotheseRegelmatig een reinigingstablet gebruiken wordt aangeraden... (Zie speciale BONYplus® gamma voor kunstgebitten). Het dagelijks onderhouden van het kunstgebit is absoluut een must ! Duurzaamheid, pasjuistheid, hygiëne, esthetisch en fonetisch comfort worden zo  optimaal gehouden.

Tandlabo BUYLE, méér dan 45 jaar erkend & gediplomeerd dienstverlener voor de particuliere kunstgebitdrager ;


Klantgerichtheid & Kostsparend  nieuwe tandprothese

Integriteit & Innovatie                  

Engagement & Expertise   

Service & Specialiteit

 

Voor afspraken, nood-& dringende gevallen: Aarzel niet en maak een afspraak op het telefoonnummer: 0032(0)53/70.15.08 of 0032(0)475/80.90.85  7 Dagen op 7 & 24u/24u  – met S.O.S telefoonpermanentie/wachtdienst.

 

 

 

 TerugTop